Csodafa

Családi Napközi

  
„A gyermekeim az iránymutatók!”

Én Sipos Natália vagyok, kineziológus. Kezdetben a pécsi Janus Pannonius Tudomány Egyetemen szereztem diplomát, mint felnőttképzési és személyügyi szakember, majd a professzionális kineziológiai tanulmányaimat az Európa Akadémián végeztem dr. Varju Márta szárnyai alatt. Az Egészségügyi Továbbképző Intézetben (ETI) természetgyógyászati, egészségügyi modulból és kineziológiából szakvizsgáztam kiváló érdemjeggyel, így államilag elismert kineziológus képesítéssel rendelkezem. Jelenleg Siófokon élek, a Csoda-csapat Alapítvány Kuratórium elnöke és a Csodafa Családi Napközi vezetője vagyok.

Két gyermekes anyukaként találkoztam először a kineziológiával . Akkoriban gyermekeim nap, mint nap hozták haza akkor még megoldhatatlannak tűnő iskolai problémáikat, újfajta krízishelyzeteket teremtve a családban, amely meghatározó élmény volt számomra. Ennek az időszaknak volt köszönhető, hogy megerősítette és növelte érdeklődésemet a segítő szakma iránt.

A Csodafa Családi Napközi és Csoda-Csapat Alapítvány együttes célja, a gyermekek személyiségének és képességeinek fejlesztése szülők bevonásával együtt.

Alapítványunk 2009 óta működik Siófokon és 2010 óta Budapesten pedagógus trénerek segítségével csoportos terápiákat tartunk. A családi napközi tanulószobája pedig már második éve nyújt segítséget az általános iskolás gyerekeknek a támogatássommal.

Eddigi munkám során nagy sikereket értem el egyéni kezelésekkel és olyan speciális korrepetálással, amelyben a gyermekek fejlődését tekintve, akár a magatartásukban, vagy az élethez való hozzáállásukban, ill. a tanulási eredményeikben is nagymértékben javultak.

A programjaimban nagy hangsúlyt fektetek az érzelmi intelligencia fejlesztésére. Gyökereikben próbálom helyrerakni a gyerekek önbizalmát, önbecsülését, ezzel pedig az a célom, hogy egy pozitív, egészséges Én-képpel rendelkezzenek.

Nagyon fontosnak tartom, hogy higgyenek magukban, hogy magabiztosak legyenek minden helyzetben, szorongás nélkül, örömmel fogadják az új ismereteket az iskolában.

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben szükség van ezekkel a témákkal külön is foglalkozni, hiszen tapasztalataim szerint egyre kevesebb idő és figyelem jut a mai gyerekekre, mind a családban, mind pedig az iskolában.

A jelenlegi tapasztalatok azt mutatják, hogy mind a gyermekek, mind pedig a szüleik nagyon nagy nyomás alatt állnak, hogy megfeleljenek a társadalmi normáknak és az iskolai elvárásoknak.Ez az állandó megfelelési kényszer pedig egy folyamatos feszültséget, szorongást vált ki bennünk, amit sokszor mi felnőttek sem tudunk kezelni magunkban, hiszen gyakran az okát sem ismerjük fel.

Arra törekedtem, hogy elsősorban a gyerekeknek biztosítsak egy olyan tanulószobát, iskolai légkörtől mentes, családias hangulatú helyszínt, ahol a legpozitívabb változásokat lehet elérni a gyerekek fejlődésében.

A szülőknek pedig, egyéni kezelések alkalmával segítek abban, hogy megszabaduljanak az érzelmi terheiktől, megint önmagukra találhassanak, képesek legyenek új, szabad választásokat hozni, fejlődni életük olyan területein is, ahol ennek korábban esélyét sem látták.

 

 

Várok minden kedves érdeklődő gyermeket és szülőt +36/70 9674-669 telefonszámon és személyesen Siófokon, Bajcsy Zsilinszky u 16. szám alatt található Csodafa Családi Napköziben!

Information

Várok minden kedves érdeklődő gyermeket és szülőt +36/70 9674-669 telefonszámon és személyesen Siófokon, Bajcsy-Zsilinszky u 16. szám alatt található Csodafa Családi Napköziben!

Szabóné Sipos Natália
Siófok, Bajcsy-Zsilinszky u 16

T: (70) 96 74 669
W: http://www.csoda-fa.hu
mailto:siposnati@gmail.com